Лалетата също са отличен избор за екологични хора, тъй като са трайни насаждения, които могат да цъфтят година след година с подходяща грижа. Въпреки че „балонът“ на лалетата се спука и цените паднаха, треската за лалетата не изчезна напълно. През 17-ти и 18-ти век интересът към лалетата остава, но холандците стават истинските ценители и търговци.

Лалето е пренесено в Холандия, през Великобритания, около 1578 г. Разкрийте забележителната история на нашата любовна връзка с тази популярна луковица. От изящните дворцови градини на османските султани до лудата „тулипомания“ в Холандия от 17-ти век, лалетата рядко са излизали от мода. Научете за културните влияния на цветето и изследвайте разнообразието от лалета, които може да ви вдъхновят да отгледате в собствената си градина. Има около 75 вида и те са разделени на ý nghĩa hoa tulip четири подрода.

Националното общество на лалетата е създадено през 1849 г., но в началото на 20-ти век тези общества са в упадък. Само обществото на лалетата в Уейкфийлд и Северна Англия, основано през 1835 г., оцелява днес. Голяма част от очарованието на лалетата се дължеше на начина, по който те понякога магически се трансформираха от едноцветно цвете един сезон в изящно пламнали с контрастни цветове на следващия.